Biergo7256
Fotograf Ulrica Holm

Fyra delägare
Biergos fyra delägare har nära anknytning till den samiska traditionen och renskötseln. En av delägarna, Anders Ruuth, är renskötare i Östra Kikkejaures sameby. En annan delägare är Arvidsjaurs Renslakt AB, vilket startades 1992 av fyra samebyar, Mausjaur, Udtja, Västra Kikkejaure och Östra Kikkejaure.

I butiken
Biergos dagliga verksamhet och butik i Luleå drivs av delägarna Susanne Johnsson, uppväxt i en renskötarfamilj, och Catarina Gunillasson, vars rötter finns i Tornedalen. Genom denna sammansättning av delägare kan Biergo kontrollera kedjan – från skog till butik.

Vilt/vild
Grunden i Biergos affärsidé är vilt och det vilda. Bland produkterna ingår renkött och annat vilt kött kombinerat med vilda bär från norra Sverige – vilket gör Biergo till ett genuint vilt företag.

Naturligt
Biergos produkter är naturliga – även de förädlade produkterna. Äkta och naturlig mat är en del av många medvetna människors vardag vilket ställer krav på att råvaror och förädlade produkter verkligen håller den höga kvalité som utlovas.

Modernt
Biergo är ett modernt företag, även om ursprunget finns i den samiska kulturen och traditionen. Vi erbjuder moderna produkter till medvetna målgrupper som kräver att man är på tårna och är med i utvecklingen av nya trender och kan ge inspiration till hur råvarorna ska användas.

Äkta
Biergos erbjudande kännetecknas av förädlade produkter och råvaror av hög kvalitet. Många av de produkter som erbjuds går inte att få tillgång till någon annanstans. Den stora kännedomen kring hela processen från norra Sveriges skogar till förädling skapar ett intryck som är äkta.

Ursprung
Vår leverantör av renkött kommer från samebyarna kring Arvidsjaur i Norrbotten.

100% vilt

100