IMG_3140 IMG_3131

Maten – vad den är, var den kommer från och hur den produceras – berör inte enbart oss på Biergo. Den 5 juni anordnade Sparbankernas riksförbund seminariet “Varför importera maten? Räcker inte maten i Sverige?” i Almedalen. Biergos Susanne Johnsson och Susanne Welin-Berger, Livstek möttes i en paneldiskussion. Efter seminariet serverades mingelmat från Biergo och diskussionerna om matens ursprung och den överdrivna matimporten till Sverige kunde fortsätta.

I Sverige har vi blivit alltmer medvetna om den mat vi äter och konsumenter ställer höga krav när de står i mataffären och ska välja produkter. Vid restaurangbesök är läget dock annorlunda. Trots att vi fortfarande bryr oss om vad vi ska äta, glömmer vi att fråga om matens ursprung. Konsumenter i de lokala mataffärerna kan förhoppningsvis göra stor skillnad, men för att komma ett steg längre tror vi på Biergo att krav även måste ställas på restauranger. Vi vill därför uppmana alla att nästa gång ni bläddrar i en meny på en restaurang ställa frågan: “Var kommer maten från?